top of page
banner website 1.png

DIODE ICE LASER TRIPLEWAVE

De Diode ICE Laser Triplewave is een van de allernieuwste en snelste Super Hair Removal techniek in deze branche, een ontharingsapparaat waarvan de behandelingen vele malen effectiever zijn dan welk ontharingsapparaat dan ook.

De Diode ICE Laser Triplewave is zéér effectief op het gebied van definitieve ontharing. Na gemiddeld 8 behandelingen behaal je een haarreductie tot 90%. Over het algemeen ben je dus jarenlang verlost van ongewenst haargroei, het kan voorkomen dat er op den duur haar terug groeit maar dit zal nooit meer in dezelfde dichtheid zijn als voorheen, in dit geval is enkel een onderhoudsbeurtje voldoende. Wij raden dan ook aan om jaarlijks een onderhoudsbehandeling bij ons te ondergaan.

Een resultaat van 100% is niet realistisch, je hebt altijd te maken met haarzakjes die zich in de Telogene fase, ook wel slaapstand genoemd, bevinden of slechts licht donshaar produceren. Deze kunnen in een later stadium in ons leven weer actief worden door b.v. hormoonverandering, overgang, zwangerschap of medicijngebruik.

Je hebt te maken met 4 verschillende fases:

 

  • Anagene Fase: ook wel de groeifase genoemd. Deze fase is het eerste deel van de haargroeicyclus. Tijdens deze fase groeit het haar waarvan de duur verschilt per persoon. 80 tot 90% van de haartje bevindt zich in deze fase en duurt ergens tussen de 2 en 7 jaar.

  • Katagene Fase: ook wel de overgangsfase genoemd. Tijdens deze fase trekt het haarzakje (de follikel) die gestopt is met groeien zich terug en maakt zich los van de bloedtoevoer waardoor het haartje verzwakt en verschrompeld. Deze fase duurt slechts twee tot drie weken.

  • Telogene Fase: ook wel de rustfase genoemd. In deze fase van het haargroeicyclus rust het zwakke haartje terwijl er een nieuw haartje onder groeit die uiteindelijk de plaats inneemt van het het zwakke haartje. Loszittend, slapend en niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht waardoor de behandeling niet effectief is.

  • Exogene Fase: ook wel de haarverliesfase genoemd. Deze fase is het laatste deel van de cyclus, in deze fase wordt het haar van de rustende haren losgemaakt en valt uit. Na deze fase keert de haarfollikel terug naar de anagene fase en herhaalt de cyclus zich weer.

Doordat sommige haartjes zich dus in de rustfase bevinden kan het zijn dat na een aantal weken weer nieuw haar begint te groeien op de plek wat behandeld is. Hierdoor lijkt het alsof de behandeling niet werkt maar is dus een normaal proces. Haartjes groeien nooit allemaal tegelijk in dezelfde fase!

Het effect zie je na de eerste maar zeker na de tweede behandeling, dan begint er een deel van de haartjes uit te vallen en ontstaan er kale plekken. Zo weet je dat de behandeling aanslaat en het de moeite waard is om de reeks behandelingen voort te zetten. 

Logo De Beautybar Website brede balk (800 x 400 px) (16).png

MAAR LIEFST DRIE GOLFLENGTES

Waar andere laser-ontharingsapparaten alleen op 808nm golflengte werken, werkt de Diode ICE Laser Triplewave op maar liefst 3 golflengten:
 

Alexandriet 755nm, geeft geweldig resultaat in dunne beharing op een lichte tot zeer lichte huid.

Diode 808nm, is de snelste golflengte in het verwijderen van haar.

Yag 1064nm, is speciaal voor het ontharen van de donker en gebruinde huidtypes.


Door het gouden drietal aan golflengtes zijn wij in staat de beste resultaten te behalen met onze definitieve ontharingsbehandelingen voor ieder haar- en huidtype.

DIODE ICE LASER TRIPLEWAVE

De laser bevat een lichtsoort die geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onderin het haarzakje bevindt. Er treedt een selectieve verhitting op van de diep in de huid gelegen haarfollikels en that's where the magic happens!
Door de selectieve verhitting beschadigen de haarzakjes, sterven af en worden door het lichaam zelf opgeruimd.

Tevens bevat de Diode ICE Laserkop een uniek koelsysteem die tijdens de behandeling koelt tot -12° wat de behandeling zelf vrijwel pijnloos en dus een stuk aangenamer maakt. Het kan altijd voorkomen dat iemand een prikkel ervaart tijdens de behandeling, dit komt omdat bij laseren wel een warmte ontwikkeling nodig is en deze warmte kan een ieder anders ervaren.
Het is van belang om een lichte prikkel onder de huid te voelen daar waar het laserlicht het haarzakje bereikt maar géén pijn op de huid, uiteraard stellen wij het apparaat zo in dat de behandeling aangenaam is.

Voor een optimale ontharing voor elke zone zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig. Haren doorlopen namelijk een cyclus, dat betekend dat niet alle haartjes tegelijk in dezelfde fase groeien. Alleen in de groeifase kunnen de haartjes definitief verwijderd worden. Het aantal behandelingen is dan ook per persoon verschillend en is afhankelijk van het te behandelen gebied, de groeifase en de haar- en huidskleur.

Diode Ice Laser Triplewave

BEHANDELPLAN & RESULTAAT

De behandelingen plan je in het begin eens in de 4 weken om tot het gewenste resultaat te komen.

Dit betreft de eerste 4 behandelingen (per persoon verschillend)
Zodra je merkt dat er géén haar meer groeit na die 4 behandelingen zullen de tussenposes van behandeling 5 t/m 7 om de 6 weken plaatsvinden en tussen de 7de en 8ste behandeling zal er 10 weken tussen zitten.
Het verloop verschilt per persoon en zal dus ook per persoon bepaald worden lopende het behandeltraject.

Wanneer het resultaat zichtbaar is, is dan ook per persoon verschillend en heeft te maken met de dichtheid van het haaroppervlak en het pigment. Daarnaast verschilt het resultaat ook per zone, het gezicht en de schaamstreek zijn bijvoorbeeld hormonale zones waardoor het langer kan duren voordat het resultaat daar zichtbaar is. Bij de schaamstreek is de haardichtheid ook meer per cm² dan bijvoorbeeld de oksel en zijn de haren stugger van structuur, daarom zal het resultaat bij b.v. de oksel sneller zichtbaar zijn dan bij de schaamstreek maar ook dat verschilt weer per persoon.

Sommige klanten zullen na de eerste behandeling al merken dat er een deel van de haartjes niet terug groeit of dat de haartjes zachter aanvoelen, na de tweede behandeling moet je resultaat gaan zien en weet je of het voortzetten van de behandeling zinvol is.

bottom of page