top of page
banner website 2.png

DE BEHANDELING

Voordat je een laserbehandeling bij ons boekt wil je natuurlijk graag weten
wat de behandeling 'definitief ontharen' inhoud en hoe wij deze uitvoeren.

Toestemmingsformulier

Als je bij ons in de salon komt nemen wij samen het toestemmingsformulier door en zullen eventuele vragen beantwoord worden. Nadat je het toestemmingsformulier ondertekend hebt zullen we je vragen het te behandelen gebied te ontzien van kleding, ondertussen stellen wij het apparaat in op de juiste huidtype, haartype, aantal joules, de snelheid en de temperatuur zoals besproken tijdens het intake gesprek.

Schoonmaken en aftekenen van de huid

Zodra je klaar bent en plaats genomen hebt in de behandelstoel gaan we indien nodig beginnen met het verwijderen van make-up, deodorant en/of bodylotion, de huid dient namelijk schoon te zijn! Daarna zullen wij het te behandelen gebied aftekenen om ervoor te zorgen dat er geen plekjes over worden geslagen tijdens de behandeling en dekken we eventuele tatoeages en op de huid liggende (moeder)vlekken af. Als dit alles gedaan is zullen wij het te behandelen gebied insmeren met contact gel wat zorgt voor een goede geleiding en tevens verkoelend is voor de huid.

Start behandeling

Dan is het tijd om van start te gaan met de behandeling. De verkoelende Diode Laser ijs-kop zal op het te behandelen gebied gezet worden en de behandeling gaat van start. Door middel van een vloeiende beweging over de huid zullen de lichtflitsen hun werk doen, dit kan gevoelig zijn en ervaart ieder anders. Na het eerste contact vragen wij je of de behandeling prettig aanvoelt, je moet de behandeling onder de huid voelen prikken maar je mag geen (erge) pijn ervaren, in dat geval zullen wij het aantal joules verlagen en de behandeling voortzetten en eventueel verder aanpassen totdat de behandeling zo aangenaam mogelijk aanvoelt.

 

Na afloop van de behandeling

Zodra de behandeling klaar is verwijderen wij weer netjes het contact gel, maken wij de huid weer schoon en smeren de huid desgewenst in met Aloe Vera gel. Deze gel heeft een pijnstillende, ontsmettende, jeukstillende, verkoelende en tevens verzorgende werking. De huid kan namelijk een reactie geven op de behandeling door wat rood te worden, een lichte zwelling of huidirritatie. Door de huid direct in te smeren kun je dit voorkomen en/of verminderen. Wij zullen na de eerste behandeling nog even een whats app berichtje sturen om te vragen hoe de huid gereageerd heeft op de behandeling en je eventueel voorzien van advies. Wil je thuis verder met het nabehandelen met Aloe Vera gel dan kun je uiteraard een tube aanschaffen in de salon.

 

bottom of page