top of page
banner website 3.png

DIODE ICE LASER OF IPL

Je wilt definitief af van ongewenst haargroei maar waarom kiezen voor onze
Diode ICE Laser behandelingen en niet voor bijvoorbeeld IPL?!


Vaak wordt IPL en laserontharing als dezelfde behandeling gezien maar er is wel degelijk een groot verschil tussen beide ontharingsmethodes.
Met beide methodes kun je ongewenst haargroei verwijderen maar er zit een groot verschil in de effectiviteit van deze behandelingen. Laserontharing met een Laser is namelijk vele malen effectiever dan bij IPL.


De lichtbundel die een laserapparaat afgeeft is sterker en gaat gerichter te werk dan een IPL-apparaat waardoor een laser apparaat beter de dieper gelegen haarzakjes kan bereiken. Het lichtsoort van IPL is een breedband pulserende lichtbron waardoor het licht en dus de warmte naar andere plekken verloren gaat. Er wordt gefilterd en dus minder effectief verhit licht naar de haarzakjes geleid. Doordat het licht een breed oppervlakte pakt wordt de energie die naar de haarzakjes wordt geleid verdeelt en is uiteindelijk minder effectief. Een laserbehandeling werkt daarentegen selectiever, de zeer hoge energie richt zich op het haarzakje in plaats van op de omringende huid waardoor een laserbehandeling leidt tot snellere resultaten.
Bovenstaande verklaart dan ook het prijsverschil tussen beide ontharingsmethodes.

Logo De Beautybar Website brede balk (800 x 400 px) (17).png

In tegenstelling tot IPL Ontharing heb je minder behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken en is het resultaat wat wij behalen met onze Diode ICE Laser Triplewave ook echt blijvend omdat de haarzakjes tijdens deze behandeling direct worden vernietigd en door het lichaam worden opgeruimd.
De Diode ICE Laser Triplewave heeft namelijk golflengtes waarmee je met een hoger vermogen ook de dieper gelegen haarwortels kan bereiken.

Bij IPL worden de haarzakjes tijdelijk "verlamd" waardoor terugkerend haargroei uitblijft, om dit zo te houden zal je jaarlijks (of zelfs vaker) terug moeten keren voor een nabehandeling in tegenstelling tot de Diode ICE Laser Triplewave. Tevens is de Diode ICE Laser Triplewave voorzien van een uniek koelsysteem in de behandelkop waardoor de huid extra beschermd wordt tijdens het vrijkomen van de Diode Laserenergie, ook wordt de behandelzone ingesmeerd met contactgel wat de huid nóg meer beschermd en de geleiding beter maakt. Dit alles maakt de behandeling een stuk aangenamer dan bij de warmte/hitte die vrijkomt tijdens een IPL behandeling en vaak als vervelend ervaren wordt. De Diode laser is het hele jaar door te gebruiken en het is wetenschappelijk bewezen dat je met de Diode Laser 75% meer resultaat behaald dan met IPL.
Naast bovenstaande voordelen heeft deze techniek nóg een voordeel, deze laser is namelijk geschikt voor ALLE huidtypes en dus ALLE haarsoorten. 

bottom of page