top of page
banner website 4.png

DIODE ICE LASER VS ANDERE TECHNIEKEN

Je bent het zat om je dagelijks te moeten scheren met alle gevolgen nadien en overweegt om een andere ontharingsbehandeling te ondergaan, maar welke......

Er zijn verschillende manieren om van ongewenst haargroei af te komen en geen een daarvan is fout laten we dat voorop stellen! Het hangt er alleen wel vanaf waarvoor je een behandeling wilt ondergaan en waar jij je prettig bij voelt, ook het financiële plaatje kan de keuze beïnvloeden.

Hieronder staan de verschillende manieren van ontharen:

Scheren: Ieder haar op je lichaam groeit uit een haarzakje dat zich ongeveer 4mm diep in de huid bevindt. Hier komt een scheermesje dus nooit bij. Bij het scheren scheer je dus alleen de haarschacht af en niet de wortel waardoor het haartje dus snel weer aangroeit.

Ontharingscrème: De crème verwijdert gemakkelijk en snel je ongewenste haar zonder de precisie van scheren en de pijn van waxen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het gelukkig niet! Deze manier van ontharen is makkelijk en snel maar toch zitten er enkele nadelen aan deze manier van snelle ontharing. Ontharingscrème bevat chemicaliën zoals natriumthioglycolaat, strontiumsulfide en calciumthioglycolaat. Deze stoffen kunnen zorgen voor een reactie op de huid maar ook voor irritatie aan ogen en luchtwegen vanwege de sterke onaangename geur. En ook bij deze manier van ontharen is het resultaat maar van korte duur, 5-7dgn.

Harsen/waxen: Tussen deze twee vormen van ontharen is eigenlijk geen verschil. Bij deze vorm van ontharen wordt het te behandelende gebied ingesmeerd met een kleverige substantie dat na het aanbrengen de haartjes omkapseld en aan de haren vast kleeft. Na uitharding zal de hars/wax van de huid afgetrokken worden waardoor de haartjes inclusief haarzakjes verwijderd worden. Doordat de haarzakjes verwijderd worden blijven de haartjes langer weg dan bij het scheren waardoor je ongeveer een week stoppelvrij bent. Als je deze behandeling vaker doet zal je zien dat de haartjes uiteindelijk wat langer wegblijven dan een week. Maar ook bij deze behandeling is het verwijderen van ongewenst haargroei NIET definitief. Het voordeel van waxen t.o.v. scheren is dat je de dode huidcellen verwijderd waardoor kans op ingegroeide haartjes veel minder is.

Epileren: Bij epileren worden net als bij harsen/waxen de haartjes inclusief haarwortel verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes langer weg. Ondanks epileren hetzelfde effect heeft als harsen/waxen is het epileren met een elektrisch apparaatje sneller doordat je niet hoeft te wachten tot de hars/wax is uitgehard. Ook hierbij is het verwijderen van ongewenst haargroei NIET definitief.

Elektrische epilatie: Deze vorm van ontharen gebeurd d.m.v. elektrische pulsen van een laag niveau. De pulsen vernietigen het haarzakje en de omgeving waardoor er geen voedingsstoffen meer door het bloed het haarzakje kunnen bereiken met als resultaat dat de groei stopt. Op het moment van behandelen valt het haartje al uit en zal netjes verwijderd worden met een pincet. Deze vorm van ontharen is dus met direct resultaat. Het voordeel van deze techniek is dat het resultaat na meerdere behandelingen DEFINITIEF is. Het "nadeel" van deze behandeling is dat de behandeling per haarzakje zal zijn en dus een groter oppervlak niet haalbaar is.

IPL: Bij IPL (intense pulsed licht) breng je het ongewenste haargroei d.m.v. een lichtflits tijdelijk in ruststand. Dat wil zeggen dat de haartjes na enige tijd weer actief zullen worden en weer zullen gaan groeien, hoe lang dit duurt verschild per persoon. Hierdoor zal je dus altijd nabehandelingen moeten ondergaan en is het verwijderen van de haartjes dus NIET definitief.

Het lichtsoort van IPL is een breedband pulserende lichtbron, hierbij wordt gefilterd licht naar de haarzakjes geleid. Doordat het licht een breed oppervlakte pakt wordt de energie die naar de haarzakjes wordt geleid verdeelt en is uiteindelijk minder effectief.

Diode Ice Laser Triplewave:  In tegenstelling tot bovengenoemde ontharingstechnieken is een behandeling met onze Diode ICE Laser Triplewave WEL "definitief" (Definitief staat hier tussen aanhalingstekens omdat door b.v. medicijnen of hormoonverandering de haarzakjes die in slaapstand zijn weer actief kunnen worden.) De haarzakjes die tijdens de behandelingen vernietigd worden blijven wel permanent weg. Rekening houdende met bovenstaande en donshaar wat géén pigment bevat behaal je met deze ontharingsmethode een haarreductie tot 90%.

Waar andere laser-ontharingsapparaten alleen op 808nm golflengte werken, werkt de Diode Ice Laser Triplewave op maar liefst 3 golflengten: 755nm, 808nm en 1064nm. Het is daarom mogelijk om elk haartype, huidtype en lichaamsdeel definitief te ontharen.

Logo De Beautybar Website brede balk (800 x 400 px) (21).png
bottom of page