top of page
banner website 5 (5).png

DO'S & DON'TS

Als je bij ons laserbehandelingen ondergaat zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden.

Voordat je een laserontharing behandeling ondergaat is het van belang dat je huid 1 á 2 weken vooraf niet langdurig blootgesteld is aan zon/zonnebank, géén spray-tan heeft ondergaan en je géén gebruik hebt gemaakt van zelf bruinende crème.

Ook tussen de laserbehandelingen door is het belangrijk dat je zoveel mogelijk langdurige blootstelling aan zon vermijd. Uiteraard kun je wel gewoon blootgesteld worden aan de zon zolang dit maar niet langdurig is.
Mocht dit op sommige plekken niet te vermijden zijn zoals b.v in het gezicht is het van belang de huid goed in te smeren met een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock), dit om te voorkomen dat de huid zich gaat wapenen tegen de bescherming van zonlicht door veel pigment aan te maken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, wat niet gewenste en soms blijvende pigmentvlekken kan veroorzaken.

Ook is het van belang de huid 4 weken vóór de behandeling niet te harsen of epileren. Het is namelijk noodzakelijk om een haartje/stoppel te hebben ter geleiding van de golflengtes. Ben je eenmaal begonnen aan laseren ook dan mag je niet meer harsen, epileren of de touwtjesmethode gebruiken.

bottom of page